Mainos

Suomi Nato-joukkoihin jo tänä vuonna?

Nato-suurlähettiläs Antti Sierla arvioi, että Suomen rooli Naton nopean toiminnan joukoissa voisi olla samantyyppinen kuin Norjalla: Maa osallistuu operaatioihin omien valintojensa mukaisesti.

Suomi ehtisi vielä tänä vuonna mukaan sotilasliitto Naton nopean toiminnan joukkojen eli NRF-joukkojen toimintaan, sanoo suurlähettiläs Antti Sierla.

Sierlan mukaan kirjallinen hakemus pitäisi toimittaa Natolle viimeistään lokakuussa. Marraskuussa pidetään NRF:n toimintaa suunnitteleva konferenssi.

- Jos halutaan, että tämän vuoden marraskuussa oltaisiin mukana, silloin ei pitäisi lykätä pidemmälle kuin lokakuulle, Belgian suurlähetystön ja Suomen Nato-edustuston päällikkö Sierla arvioi Turun Sanomien ja Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa.

"Ei vaikutusta yleiseen asevelvollisuuteen"

Sierlan mielestä Suomen velvoitteet Natossa voisivat olla samankaltaisia kuin Norjan velvoitteet ovat. Norja on Naton jäsen, ja se osallistuu omien valintojensa mukaisesti Naton operaatioihin. Keskeistä mahdollisessa liittymisessä on Sierlan mukaan arvio siitä, miten Naton turvatakuut vaikuttaisivat Suomen asemaan.

Liittyminen ei Sierlan mukaan vaikuttaisi yleiseen asevelvollisuuteen Suomessa.

- Oman maan puolustus ja siihen liittyvä asevelvollisuus säilyisivät erillään, Sierla toteaa.

Tähän mennessä Suomi on osallistunut vain NRF-joukkojen harjoituksiin. Hallitus on luvannut selvittää mahdollisen liittoutumisen edut ja haitat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.