Mainos

Suomi närkästyi Ruotsin Telia Sonera -bonuspäätöksestä

Suomen valtio on närkästynyt Ruotsin hallituksen tavasta poistaa bonukset Telia Soneran johdolta, kirjoittaa ruotsalainen Dagens Nyheter -lehti. Suomen valtio on Ruotsin jälkeen yhtiön toiseksi suurin omistaja.

Ruotsin hallitus poisti kuun alussa pidetyssä yhtiökokouksessa johdon bonukset vastoin yhtiön hallituksen esitystä.

Lehden mukaan valtionvarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ja valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) ovat valittaneet asiasta ruotsalaiskollegoilleen ja haluavat purkaa päätöksen.

Valtion pörssiomistuksia hallinnoivan Solidiumin toimitusjohtaja Kari Järvinen sanoo lehdelle, että Ruotsin hallituksen olisi pitänyt kertoa aikeistaan huomattavasti aikaisemmin. Hän arvostelee myös itse päätöstä bonusten poistamisesta.

Ruotsin finanssimarkkinaministeri Mats Odell pahoittelee, ettei Suomen hallitukselle ollut tiedotettu ajoissa aikeista. Hänen mukaansa olisi ollut kuitenkin mahdotonta odottaa bonuspäätöstä vuoden päästä pidettävään seuraavan yhtiökokoukseen.

Ruotsin hallitus yritti leikata johdon bonukset myös Nordea-pankkikonsernissa, mutta epäonnistui. Nordea toiseksi suurimman omistajan Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroos puolusti bonusjärjestelmää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.