Mainos

Suomi mukana Naton harjoituksessa

Sodan jälkeisen historian suurin laivasto-operaatio Itämerellä alkaa tänään. Noble Mariner -harjoitukseen osallistuu yli 10 000 sotilasta.

Naton tänään Itämerellä alkava kahden viikon pituinen Noble Mariner -sotaharjoitus on Suomelle suurin kansainvälinen sotaharjoitus, johon puolustusvoimat on koskaan osallistunut.

Suomi ja Ruotsi osallistuvat nopean toiminnan harjoitukseen Naton rauhankumppanuusmaina. Vuosittain keskenään harjoittelevalle Ruotsin ja Suomen valmiusjoukolle Nato-harjoitus tarjoaa hyvän mahdollisuuden kehittää taitoja.

Harjoituksen sotalaivat ja joukot ovat kokoontuneet viikonlopun aikana Puolaan, Tanskaan ja Ruotsiin. Harjoitus on suurin Itämerellä sitten toisen maailmansodan.

Suomalaisia sotilaita, reserviläisiä ja varusmiehiä on yhteensä 250 Uudenmaan prikaatista, suurin osa EU:n tulevan pohjoismaisen taisteluosaston miehiä. Kaikkiaan harjoituksessa on sotilaita yli 10 000 ja 80 suurta sotalaivaa.

Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö Harri Niskasen mukaan Noble Mariner harjoituksen tarkoitus on harjoitella ja kehittää kriisinhallintaa erityisesti rannikolla ja laivaväylien varrella.

Aamun Huomenta Suomessa vieraillut komentaja Pasi Staff merivoimien esikunnasta on erittäin tyytyväinen harjoituksen tuomiin tilaisuuksiin.

- Erittäin merkittävää on ollut se, että meillä on ollut erinomainen tilaisuus saada suomalaisia upseereita hienoille ja vaativille paikoille tässä harjoituksessa, huolimatta siitä, että emme ole Nato-maa. Tämä antaa sekä Suomen puolustusvoimille että näille yksilöille erinomaisen mahdollisuuden analysoida millä tavalla tämän tyyppisiä operaatioita maailmalla toteutetaan, Staff sanoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.