Mainos

Suomi mukaan Nato-kokoukseen

Lissabonissa järjestettävä sotilasliitto Naton huippukokous jatkuu tänään keskustelulla Afganistanista sekä Nato-johtajien ja Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin tapaamisella.

Afganistan-kokoukseen on kutsuttu myös Natoon kuulumattomat, ISAF-operaatioon osallistuvat maat. Suomea kokouksessa edustavat presidentti Tarja Halonen, ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) ja puolustusministeri Jyri Häkämies (kok.).

ISAF-maiden on määrä asettua tukemaan presidentti Hamid Karzain tavoitetta, että vastuu Afganistanin turvallisuudesta siirtyy vuoden 2014 loppuun mennessä afganistanilaisjoukoille.

Eilen Nato-maat sopivat huippukokouksessaan sotilasliiton uudesta strategiasta sekä yhteisen ohjuspuolustusjärjestelmän luomisesta.

Nato-maat haluavat myös Venäjän mukaan ohjuspuolustusyhteistyöhön. Asia on esillä tänään Nato-johtajien ja Medvedevin tapaamisessa.

Naton tuore strategia pyrkii vastaamaan esiin nousseisiin uusiin uhkiin kuten tietoverkkohyökkäyksiin ja energiakriiseihin. Niin ikään terrorismin torjuntaan ja joukkotuhoaseiden leviämisen estämiseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.