Mainos

Suomi luovutti asetietoja

Suomi ilmoitti eilen ensimmäistä kertaa puolustusvoimien joukkojen hallussa olevan koko raskaan aseistuksen ja kaluston määrät Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestölle ja Yhdistyneille Kansakunnille. Ilmoitus on vapaaehtoinen ja perustuu YK:n päätöslauselmalla sovitun aserekisterin aseluokitukseen. Samalla annettiin myös tiedot vuosittaisesta kotimaasta hankitun raskaan sarjan aseistuksen määrästä.

Ilmoituksen mukaan puolustusvoimien sodan ajan organisaatioon sijoitetuilla joukoilla on 269 panssarivaunua,
1 245 panssaroitua taisteluajoneuvoa, 2 354 tykkiä, 64 taistelulentokonetta ja 11 sota-alusta. Kotimaasta on vuoden 2000 aikana hankittu puolustusvoimille 47 panssaroitua taisteluajoneuvoa ja kuusi tykkiä.

Etyj:lle Wienin asiakirjan perusteella vuosittain annetut ilmoitukset ovat sisältäneet vain sodan ajan tärkeimmät aseet. Nyt mukaan on otettu myös sellaisten joukkojen aseistusta, josta Suomi ei ole ollut velvoitettu antamaan tietoja. Uuden vapaaehtoisen ilmoituksen tarkoituksena on yhtenäistää ja selkeyttää puolustusvoimien sodan ajan joukkojen varustuksesta monissa eri lähteissä annettuja tietoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.