Mainos

Suomi lukee nyt sarjakuvia

Edellistä Mitä Suomi lukee -listaa hallitsi vielä laadukas romaanitaide, mutta nyt kirjamyynnissä jyräävät pienkustantamoiden sarjakuvat. Peräti kuusi kymmenestä myydyimmästä kotimaisesta kaunokirjasta oli helmikuussa sarjakuvia.

Kymmenen myydyimmän kaunokirjan ykkönen on kuitenkin edelleen Sofi Oksasen kirjalliseksi ilmiöksi noussut Puhdistus-romaani. Toiseksi, kuudenneksi ja kahdeksanneksi myydyimmät kaunokirjat ovatkin sitten itseoppineen Pentti Jarlan sanaleikkeihin ja karskiin huumoriin perustuvia Fingerpori-sarjakuvia. Ne ovat nousseet suosioon erityisesti Helsingin Sanomien sivuilta.

Viihde vetää nyt

Muut suosikkisarjakuvat ovat tuttuja: Milla Paloniemi on iskenyt Kiroileva siili -sarjallaan suomalaisten huumorintajuun. Yli 20 vuotta ilmestynyt Maisa & Kaarina -sarja on edelleen suosiossa. Nyt Sari Luhtanen ja Tiina Paju ylsivät myynnissä sijalle viisi Naisten lajit -kuntoilualbumillaan. Juba Tuomola jakoi Viivin ja Wagnerin ystävyysvinkkejä seitsemännen sijan arvoisesti. Samaan aikaan YstävänPäiväKirja oli pokkarimyynnissä kuukauden kovin nousija ja myydyin teos.

Viihde oli helmikuussa muutenkin suosiossa. Arviolta 700 000 teosta myynyt Juha Vuorinen jatkoi Kristian-sarjaa siviilipalvelusteemalla päätyen kolmanneksi myydyimmäksi teokseksi. Lisäksi Top Ten -listalla sinnittelivät Seppo Jokisen dekkari Vilpittömässä mielessä ja Anna-Leena Härkösen miehen haluttomuudesta koomisesti kertova romaani Ei kiitos.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.