Suomi löi Kuwaitin Njazi Kuqin maalilla

Varsin kokeilupitoisella ryhmällä Lähi-Idässä oleva Suomen jalkapallomaajoukkue kukisti Kuwaitin lauantaina Njazi Kuqin maalilla ansaitusti 1-0. Miltei koko ottelu kulki Suomen hallinnassa ja paikkoja olisi ollut suurinumeroisempaankin voittoon.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka osui kuitenkin isäntäjoukkue Kuwaitille. Mikko Kavén Suomen maalilla selvitti kuitenkin läpiajotilanteen neljännellä minuutilla ja tämän jälkeen maalipaikat nähtiinkin vastakkaisessa kenttäpäädyssä.

Suomi otti johdon 16. minuutilla, kun Njazi Kuqi pääsi Kuwaitin toppareiden estelyistä huolimatta läpiajoon ja sijoitti pallon päätteeksi verkon perukoille.

20. minuutilla Jarkko Wiss laukoi vapaapotkusta niukasti ohi. Minuuttia myöhemmin Jani Sarajärvi joutui jättämään kentän saatuaan tällin päähänsä, mutta vakavampaa loukkaantumista ei alustavien tietojen mukaan sattunut.

Jakson lopulla Mikko Hyyrynen pääsi Mika Nurmelan syötöstä oikealta läpi, mutta maalivahti torjui Hyyrysen laukauksen. 42. minuutilla Kuqi laukoi ylärimaan, mutta pallo pomppasi rimasta takaisin kentälle.

Toisella jaksolla Suomen hyvä ote jatkui ja Kuwait joutui olemaan jatkuvasti puolustuskannalla. Parhaat maalipaikat Suomelle syntyivät Jarkko Wissin ja Mika Nurmelan vapaapotkuista, mutta lisäosumia Suomi ei pystynyt tekemään. Voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna.

Suomi kohtaa perjantaina 18. maaliskuuta Dammamissa Saudi-Arabian.

Kuwait-Suomi 0-1 (0-1)
16. Njazi Kuqi 0-1

Suomi: Mikko Kavén; Ari Nyman (82. Sampsa Timoska), Toni Kuivasto, Jukka Sauso, Jani Sarajärvi (21. Tuomo Könönen); Mika Nurmela (v.), Jari Ilola (89. Fredrik Nordback), Jarkko Wiss, Henri Scheweleff (69. Niklas Tarvajärvi); Mikko Hyyrynen (61. Keijo Huusko), Njazi Kuqi (84. Jarno Heinikangas).

Yleisöä: 1500.