Mainos

Suomi lisäsi omistustaan Pohjolassa

Vakuutusyhtiö Pohjolan toiseksi suurin omistaja henkiyhtiö Suomi on lisännyt omistustaan Pohjolassa. Maanantaisen ilmoituksen mukaan Suomi omistaa nyt Pohjolan osakkeista 15 prosenttia ja äänistä 19 prosenttia.

Edellisen kerran Suomi liputti omistuksensa muutoksista viime viikolla. Tuolloin meni rikki 15 prosentin osuus äänistä. Osakkeiden myyjästä ei ole tietoa, koska mikään taho ei ilmoittanut arvopaperimarkkinalain mukaisesta muutoksista omistuksissaan. Ostajan ei tarvitse kertoa myyjää.

Suomi lieneekin kerännyt Pohjolan osakkeita Helsingin pörssistä pienemmissä erissä. Pohjolan osakkeen hinta oli viime viikolla nousussa.

Pohjolan omistukseen voi tulla suurempiakin muutoksia, jos osuuspankkiryhmän 10,5 prosentin osuus vaihtaa omistajaa. Pankkiryhmä ei pidä omistusta Pohjolassa enää strategisena sijoituksena, koska Pohjola lyöttäytyi yksiin investointipankki Conventumin kanssa.

Henkiyhtiö Suomen toimitusjohtaja Eino Halonen on sanonut Suomen olevan kiinnostunut näidenkin osakkeiden hankinnasta. Pohjolan ja Conventumin liitto sinetöitiin viime viikon ylimääräisessä yhtiökokouksessa Suomen ja työeläkeyhtiö Ilmarisen äänin.

Kesäkuun lopussa Ilmarisen omistus Pohjolan äänistä oli 39,5 prosenttia. Suomen vastaava osuus oli tuolloin 14,6 prosenttia. Osakkeista Suomella oli 13,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.