Mainos

Suomi lähettää pelastusryhmän Turkkiin

Suomi lähettää pelastusryhmän Turkkiin auttamaan maanjäristyksen uhreja. Ns. Finn Rescue Force -muodostelma on lähtövalmis huomisaamuna. Päätös ryhmän lähettämisestä tehtiin sisäministeriössä illalla. -Ryhmän vahvuus on todennäköisesti 22 henkilöä, kertoi päivystävä päällikkö Jarmo Sirola Helsingin pelastuslaitoksesta illalla.

-Kokoonnumme aamulla Helsingin keskuspelastusasemalle, ja ainakin osa ryhmästä lähtee Turkkiin vielä aamupäivän kuluessa. Ryhmä kootaan suurimpien palokuntien - Helsingin, Espoon, Vantaan, Turun ja Tampereen - henkilökunnista. Ryhmän johdosta vastaa Helsingin pelastuslaitos. Ensisijaisesti kyse on miehistöavun järjestämisestä, mutta mukaan otetaan myös kevyt raivaus- ja pelastuskalusto sekä mahdollisesti lääkinnälliseen ensihoitoon tarvittavat välineet. Raskasta kalustoa ei oteta mukaan.

Päätös ryhmän lähettämisestä tehtiin pikavauhtia illan aikana. -Parhaillaan selvitämme yksityiskohtaisesti, onko meillä tarjolla juuri sitä, mitä Turkissa tällä hetkellä tarvitaan, pelastusylijohtaja Pentti Partanen sisäministeriöstä kertoi vain puolitoista tuntia ennen lopullisen lähtöpäätöksen syntymistä. Pyyntö lisäpelastusvoiman lähettämisestä alueelle tuli YK:n kautta sen jälkeen, kun Turkin hallitus esitti yleisen vetoomuksen avun saamiseksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.