Mainos

Suomi lähettää auttajia Lähi-itään

Suomalaiset pelastusalan asiantuntijat toimivat osana EU:n arviointi- ja koordinointiryhmää, joka ohjaa unionin humanitaarista apua kriisialueelle.

Suomi lähettää kaksi pelastusalan asiantuntijaa Lähi-itään. Pelastusopiston Esa Ahlberg ja Reijo Tolppi toimivat osana EU:n arviointi- ja koordinointiryhmää, joka ohjaa unionin humanitaarista apua kriisialueelle.

Suomi lähettää kaksi pelastusalan asiantuntijaa EU:n hätäapua koordinoivan ryhmän tueksi Lähi-itään. Pelastusopiston vanhemman opettajan Esa Ahlbergin toimipaikkana on Libanon ja opiston rehtorin Reijo Tolpin toimipaikkana on Kypros.

Ahlberg ja Tolppi toimivat molemmat osana EU:n arviointi- ja koordinointiryhmää, joka ohjaa unionin humanitaarista apua kriisialueelle. He viipyvät kriisialueella noin viikon, mutta toiminta-aikaa saatetaan pidentää tarpeen mukaan.

Ahlberg johtaa Libanonissa EU:n kolmihenkistä ryhmää ja Tolppi toimii Kyproksella osana niin ikään kolmihenkistä EU-ryhmää. Suomalaisten lisäksi kriisialueella on pelastusalan asiantuntijoita Italiasta, Ruotsista ja Virosta.

Arviointi- ja koordinointiryhmä koostuu eri unionimaista kootuista pelastusalan asiantuntijoista, jotka raportoivat avun tarpeesta EU:n seuranta- ja tiedotuskeskukselle MIC:lle.

Punaiselta Ristiltä logistikko Libanoniin

Lisäksi Suomen Punainen Risti on lähettänyt Libanoniin logistikko Ari Mäntyvaaran. Hänen tehtävänään on huolehtia Punaisen Ristin avustuskuljetuksista Libanonin pakolaisille.

Kansainvälinen Punainen Risti varoittaa, että Etelä-Libanonin rannikkoalueen suurimman kaupungin Tyroksen asukkaat uhkaavat jäädä ilman vettä ja ruokaa, jos nykyistä suurempia avustuskuljetuksia ei saada perille. Järjestön mukaan alueella on ainakin 110 000 ihmistä. Vain harvoille on tarjolla puhdasta vettä ja mahdollisuus peseytyä.

(MTV3-STT)

Lähi-idän tilanteen tuoreimmat käänteet:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.