Mainos

Suomi lähettää apua Iraniin

Suomen valtio lähettää komennuskunnan avustamaan Iranin maanjäristysten uhrien pelastamisessa. Avustusryhmän on määrä lähteä huomenna.

Suomen valtio lähettää noin 15 hengen komennuskunnan avustamaan Iranin maanjäristysten uhrien pelastamisessa. Virallinen avunpyyntö Iranilta saapui tänä iltana.

Yksi suomalaisista toimii YK:n pelastusoperaation johtoryhmässä, ja muut etsivät eläviä ihmisiä raunioista kuuntelulaitteiden avulla.

Harry Frelander sisäministeriön pelastusosastolta arvioi ryhmän lähtevän huomenna aamupäivällä tai viimeistään päivällä.

Punainen risti valmiina auttamaan

Suomen Punainen Risti on valmiina lähettämään apua Iraniin heti, kun virallinen pyyntö Kansainvälisen Punaisen Ristin päämajasta Genevestä tulee.

-Odotamme parhaillaan, että Iranin Punainen Puolikuu esittää yksilöityjä tietoja avun tarpeesta sisältävän vetoomuksen Kansainväliselle Punaiselle Ristille. Päivystäjäryhmämme seuraa tilannetta jatkuvasti, viestintäjohtaja Hannu-Pekka Laiho SPR:stä kertoo.

Laihon mukaan Suomesta toimitetaan Iraniin ensisijaisesti rahaa avustustarvikkeiden hankintaa varten. Tarvittaessa paikalle voidaan lähettää myös lääkäreitä, sairaanhoitajia ja kokonainen kenttäsairaala.

-Iranissa käyneiden avustustyöntekijöidemme mukaan olosuhteet Bamin kaupungissa ovat hankalat. Kaupunki sijaitsee korkealla, ja siellä on öisin kylmää. Talot on rakennettu savesta, ja ne sortuvat maanjäristyksissä helposti. Rakennuksia lämmitetään hiilellä, joten kun tuli pääsee yöllä ihmisten nukkuessa leviämään syntyy pahaa jälkeä, Laiho sanoo.

Laiho pitää Iranin Punaisen Puolikuun avustusvalmiuksia hyvinä. Maanjäristykset ovat seudulla yleisiä, joten katastrofeihin on osattu valmistautua.

-Bamin seudulle on siirretty jo muun muassa kaksi kenttäsairaalaa, ja siellä työskentelee viisi Punaisen Puolikuun helikopteria kuljettamassa loukkaantuneita sairaaloihin. Kun näin laaja tuho on kyseessä, ulkopuolinen apu on kuitenkin välttämätöntä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.