Mainos

Suomi korkealla lasten väkivaltatilastossa

Tuoreen raportin mukaan 275 miljoonaa lasta kohtaa väkivaltaa vuosittain maailmassa.

Suomessa lapset kohtaavat varsin paljon väkivaltaa, kertoo tuore tutkimus. Näin siitäkin huolimatta, että lapsen ruumiillinen kuritus on meillä kielletty lailla.

Unicefin ja The Body Shopin raportin mukaan lapsiin kohdistuva väkivalta on ongelma, joka on piilossa tai siitä vaietaan. Raportti arvioi, että 275 miljoonaa lasta kohtaa väkivaltaa vuosittain maailmassa. Suomessa vastaava luku on 61 000.

Tutkimuksessa oli mukana 35 maata, joista 15 on länsieurooppalaisia. Suomen luvut ovat korkeimpien joukossa.

Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki sanoo, että lapsiin kohdistuva väkivalta on otettava vakavasti. Ensimmäinen askel ongelman poistamiseksi on järjestelmällinen seuranta ja asioihin puuttuminen.

- Mistään maasta ei löytynyt mitään tutkimustietoa siitä, kuinka lapset altistuvat väkivallalle kotonaan, saati siitä, kuinka he ovat itse kohteena. Yhteinen piirre kaikissa maissa oli, että tästä ollaan hyvin hiljaa - sekä viranomaisten että yhteisöjen ja perheiden parissa. Kun lapset oppivat, että väkivallasta ollaan hiljaa, he kuvittelevat sen olevan heidän oma vikansa, mitä se ei tietenkään ole, Hetemäki toteaa.

Väkivallan kokeminen ja näkeminen voi heikentää lapsen henkistä ja fyysistä kehitystä. Pienillä lapsilla se voi johtaa niin suureen ahdistukseen, että aivojen kehitys häiriintyy.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.