Mainos

Suomi kiri kongressimaiden kärkijoukkoon

Asukaslukuun suhteutettuna Suomi isännöi kolmanneksi eniten kongresseja maailmassa.

Suomi on noussut maailman kärkijoukkoon kongressien järjestäjämaana. Helsinki sijoittuu kuudenneksi ja Suomi kahdeksanneksi kansainvälisten järjestökongressien viime vuoden tilastossa, missä lasketaan järjestettyjen kongressien määrää.

Union of International Associations -järjestön (UIA) kokoamassa tilastossa oli mukana 212 valtion ja 1512 kaupungin tiedot. Suomi sijoittui ainoana Pohjoismaana kymmenen kärkeen. Asukaslukuun suhteutettuna Suomi isännöi kongresseja kolmanneksi aktiivisimmin maailmassa.

Helsinki ohitti perinteisistä kärkikaupungeista esimerkiksi Barcelonan, Lontoon, Amsterdamin ja New Yorkin. Pohjoismaista Kööpenhaminan sijoitus oli 16., Tukholman 17. ja Oslon 46.

Helsingin lisäksi suomalaiskaupungeista sijoituksen saivat Tampere (43.), Espoo (59.) ja Turku (69.).

Suomi noteerattiin tilastossa lisäksi yhdeksi kuluneen vuosikymmenen kymmenestä "tiikeristä", jonka kokousmäärät ovat kasvaneet yli puolella.

Kongressimäärää nostatti erityisesti EU-puheenjohtajuuskausi. Kansainvälisiä järjestökongresseja ja EU-kokouksia järjestettiin Suomessa viime vuoden aikana noin 500, ja niihin osallistui 86000 henkeä.

UIA on julkaissut tilastoja kokousten lukumäärästä vuodesta 1910 lähtien. Suomi ja Helsinki nousivat nyt ensimmäisen kerran maailman kymmenen kärkimaan joukkoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.