Mainos

Suomi kilpailee .eu-tunnuksen ylläpidosta

Suomi on lähtenyt mukaan kilpailemaan .eu-päätteisten Internet-osoitteiden hallinnoinnista.

Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry eli Tieke ilmoitti viime viikolla EU:n komissiolle olevansa kiinnostunut .eu-tunnuksen ylläpidosta. Hakemus komissiolle valmisteltiin yhteistyössä liikenne- ja viestintäministeriön, Viestintäviraston sekä hankkeeseen mahdollisesti liittyvien tele- ja Internet-yhtiöiden kanssa.

EU-tunnuksella varustetut Internet-osoitteet tulevat käyttöön ensi vuoden aikana. Tunnus on tarkoitettu Euroopan alueella toimiville yrityksille, yhteisöille ja kansalaisille.

EU päätti yhteiseurooppalaisen aluetunnuksen perustamisesta viime huhtikuussa. Internet-tunnuksen ylläpitäjäksi valitaan jonkin EU-maan lainsäädännön mukaan perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio.

Tieken toiminnanjohtajan Aatto J. Revon mukaan ainakin Ranska ja Irlanti ovat Suomen ohella kiinnostuneet .eu-tunnuksen hallinnoinnista.

- Uskon, että Suomella on mahdollisuuksia kisassa, sillä meillä on erittäin hyvin toimiva yhteistyö viranomaisten ja yritysten välillä, mikä on olennainen edellytys tällaisessa toiminnassa. Lisäksi Suomesta löytyy runsaasti osaamista ja tietotaitoa, Repo arvioi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.