Mainos

Suomi kiinnostaa eurooppalaisia vaihto-opiskelijoita

Suomeen tulleiden korkeakouluopiskelijoiden määrä oli viime lukuvuonna noin kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Suomeen EU:n vaihto-ohjelman kautta tulleiden korkeakouluopiskelijoiden määrä kasvoi edelleen viime vuonna. Kansainvälisen henkilövaihdon keskuksen Cimon mukaan viime lukuvuonna Suomeen tuli 5540 opiskelijaa 31 maasta, mikä on noin kahdeksan prosenttia enemmän kuin edellisenä lukuvuonna.

Eniten tulijoita Erasmus-ohjelman kautta oli Saksasta, josta tuli 1102 opiskelijaa. Seuraavaksi eniten Suomi kohdemaana kiinnosti ranskalaisia, espanjalaisia, puolalaisia, italialaisia ja hollantilaisia opiskelijoita. Saapuneiden määrä on 36-kertaistunut lukuvuodesta 1992-93, jolloin Suomeen tuli ensimmäiset 154 Erasmus-opiskelijaa.

Suomesta Erasmus-vaihtoon lähti viime lukuvuonna 3932 opiskelijaa. Suurin osa heistä, 613 opiskelijaa, suuntasi Saksaan. Suosittuja maita olivat myös Espanja ja Britannia. EU:n uusista jäsenmaista suomalaisopiskelijoita eniten kiinnostivat Tshekki, Unkari ja Puola.

Kolmannes suomalaisista lähtijöistä opiskelee kaupallisia aloja. Lähtijöissä on paljon myös taiteiden, terveydenhuollon, yhteiskuntatieteiden, kielten ja oikeustieteiden opiskelijoita. Matemaattis-luonnontieteellisiltä ja humanistisilta aloilta lähdetään vaihtoon vähiten.

Opettajamäärään suhteutettuna Suomi on korkeakoulujen opettajavaihdossa aktiivisin maa. Erasmuksen kautta opetusmaata vaihtaa vuosittain noin tuhat korkeakouluopettajaa ja luennoitsijaa.

Euroopan unionin Erasmus on suomalaisten korkeakoulujen tärkein vaihto-ohjelma, jos mittarina käytetään vaihtoon lähteneiden määrää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.