Suomi kärsi MM-avausottelussa tappion – Anna Koivunen loisti Pikkuhelmareiden maalilla

Suomen alle 17-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue kohtasi Uruguayn MM-kisojen avausottelussa Uuden-Seelannin.

Kuvan videolla Tulosruudun raportti Suomen ottelusta.

Ottelun ensimmäisen puoliajan alku meni selvässä Suomen hallinnassa. Pallonhallinta ensimmäisen noin 20 minuutin ajalta oli Suomelle 80-20 prosenttisesti. Hallinnasta huolimatta Uusi-Seelanti loi paremmat maalintekopaikat.

24. minuutilla Uuden-Seelannin Amelia Abbot päätti kokeilla kaukaa, mutta Suomen Anna Koivunen torjui erinomaisesti yrityksen. Suomen paikat olivat todella vähissä ensimmäisellä jaksolla, ja lopulta 41. minuutilla Uusi-Seelanti siirtyi 1-0 johtoon Kelli Brownin upealla kaukolaukauksella.

Koivunen sai hiukan sormiaan väliin Brownin laukaukseen, mutta tauolle mentiin kuitenkin 1-0 lukemissa.

Suomi suoritti ensimmäisen vaihtonsa heti toisen puoliajan alkuun, kun Jenni Kantanen otti Jenna Topran paikan hyökkäyksestä.

Toisella puoliajalla Suomi sai hiukan paremmin otetta peliin. Koivunen joutui kuitenkin jälleen venymään kaukolaukauksen eteen. Suomi teki toisen vaihtonsa 64. minuutilla, kun Vilma Koivisto korvasi Oona Sirenin.

Koivunen esitti ottelussa useita huipputorjuntoja, ja piti tätä kautta Suomen mukana pelissä. Paras Suomen paikka tuli ottelun 75. minuutilla, kun Annika Huhta pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Veto kimposi kuitenkin vastustajan jalasta yli päätyrajan.

Dana Leskinen pääsi tekemään oman MM-kisadebyyttinsä 77. minuutin kohdalla, kun hän tuli sisään Aino Vuorisen tilalle.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Uusi-Seelanti avasi turnauksen lohkovoitolla. Suomi kohtaa vielä alkulohkossa Ghanan 16. marraskuuta ja emäntämaa Uruguayn 20. marraskuuta.