Mainos

Suomi: Jugoslavian vastaiset pakotteet purettava pian

Suomen mukaan EU:n Jugoslavian vastaiset pakotteet tulee purkaa mahdollisimman pian. Pakotteiden purku tulee aloittaa lähinnä öljynviennistä ja lentoyhteyksien palauttamisesta, sanoo ulkoministeriön poliittisen osaston päällikkö Pertti Torstila.

Torstilan mukaan purettava on pakotteet, jotka hankaloittavat enemmän tavallisten ihmisten kuin Serbian johdon elämää. Suomi on Torsilan mukaan tietoinen siitä, että kansainväliset järjestöt eivät halauaisi purkaa pakotteita niin kauan kun presidentti Slobodan Milosevic on vallassa. Siksi asiassa on Torstilan sanojen mukaan edettävä askel askeleelta.

Torstila: Turkki ei EU:hun jos Öcalan teloitetaan

Ulkoministeriön poliittisen osaston päällikkö Pertti Torstila kommentoi myös tämän hetkistä Turkin tilannetta. Hän sanoi, että kurdijohtaja Abdullah Öcalanin teloitus vaikeuttaisi Turkin pääsyä EU:hun.

Uutistoimisto Reutersin haastatteleman Torstilan mukaan oikeudenkäynti sujui hyvin, mutta kuolemantuomio huolestuttaa yhä useita. Torstila toivookin, että Turkin hallitus ottaisi asian vakavasti ja samalla mahdollistaisi jossain vaiheessa pääsyn Euroopan Unioniin. EU:n johto on myös hoputtanut Turkkia luopumaan kuolemantuomion täytääntöönpanosta. Turkissa ei ole toteutettu kuolemantuomioita sitten vuoden 1984.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.