Mainos

Suomi joutuu maksamaan korvauksia hyväksikäytöstä tuomitulle

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin katsoi, että todistusaineistoa oli käytetty niin ettei syytetyllä ollut mahdollisuutta puolustautua. Suomi joutuu maksamaan syytetylle korvauksia 4 500 euroa.

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) on tuominnut Suomen valtion korvauksiin epäoikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä, joka oli lisäksi venynyt liian pitkäksi.

Tuomioistuimeen valittanut suomalaismies tuomittiin vankilaan yli vuodeksi lapsensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oikeudenkäynnissä käytettiin todistusaineistona lääkärin ja lapsen keskustelua, jota ei kuitenkaan ollut nauhoitettu.

Hyväksikäytöstä syytetylle ei annettu oikeudenkäynnissä mahdollisuutta esittää lapselle suoria tai välillisiä kysymyksiä, eikä lasta kuultu oikeudenkäynnissä syytetyn pyynnöstä huolimatta. EIT katsoi, että lasta olisi pitänyt kuulla todistajana.

EIT:n mukaan todistusaineistoa käytettiin niin, että syytetyllä ei ollut mahdollisuutta puolustautua kunnolla. Tämän vuoksi syytetty ei saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Lisäksi EIT katsoi oikeudenkäynnin venyneen liian pitkäksi. Miehen oikeudenkäynti kesti kolmessa eri oikeusasteessa yli kuusi vuotta.

Suomen valtio tuomittiin maksamaan syytetylle 4500 euroa kivusta ja särystä ja noin 2000 euroa korvauksia oikeudenkäyntikuluista.

Suomi on saanut tänä vuonna jo kaksi vastaavanlaista tuomiota. Yhteensä EIT on antanut vuonna 2007 Suomelle 11 tuomiota.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.