Mainos

Suomi jätti matkavakuutusnootin

Suomi on jättänyt tänään Moskovassa Venäjän ulkoministeriölle nootin matkavakuutuskiistasta, jonka takia suomalaismatkailijoiden Venäjän viisumien saannissa on ollut vaikeuksia viime viikkoina.

Venäjä on viime kesästä lähtien vaatinut suomalaisilta vakuutusyhtiöiltä matkavakuutusasiakkaiden jälleenvakuuttamista venäläisyhtiössä ehtona viisuminsaannille. Vakuutusala pitää maksua ylimääräisenä rahastuksena, joka rikkoo mm. Venäjän ja EU:n välistä yhteistyösopimusta. Määräys on vakuutusyhtiöiden mukaan lisäksi yksipuolinen, sillä se ei koske muita maita.

-Nootti otettiin vastaan, ja siihen luvattiin vastata mahdollisimman nopeasti, va. asiainhoitaja Terhi Hakala Suomen Moskovan suurlähetystöstä kertoi. Nootissa Suomi pyytää Venäjältä mahdollisimman pian vastausta jälleenvakuutussopimuspakkoa koskevaan kiistaan.

-Meidän esityshän on ollut, että tähän saataisiin tilapäisjärjestely, ja nyt vastausta pyydetään uudelleen, koska sitä ei ole saatu tähän mennessä, Hakala kertoi.

Viisumipulmat alkoivat sen jälkeen kun suomalaisvakuuttajat Sampo-ryhmää lukuunottamatta irtisanoivat kesäkuun lopussa jälleenvakuutussopimuksensa. Pohjola-ryhmän matkavakuutusyhtiö Eurooppalainen ilmoitti alkuviikosta jatkaneensa omaa jälleenvakuutussopimustaan kuluvan vuoden loppuun.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.