Mainos

Suomi jatkaa keskustelua Naton nopean toiminnan joukoista

Suomen ja Ruotsin edustajat tapasivat tänään Nato-johtoa Brysselissä. Ruotsin ulkopoliittisen instituutin johtajan mukaan Ruotsi on porvarihallituksen myötä lähestynyt selvästi Natoa.

Suomen ja Ruotsin Nato-suurlähettiläät ovat tavanneet tänään sotilasliiton johtoa Brysselissä kaikessa hiljaisuudessa.

Suomen Nato-suurlähettiläs Antti Sierla kertoo, että lähettiläät osallistuivat tapaamiseen Naton pyynnöstä.

Suomen viesti tapaamisessa oli se, että keskusteluja osallistumisesta Naton nopean toiminnan joukkoihin halutaan jatkaa. Lisäksi Suomessa halutaan tietää, miten asia Natossa etenee.

- Kerroin että suomi edelleen harkitsee osallistumista nrf-joukkoihin, haluamme jatkaa keskusteluja ja pysyä informoituna miten asia etenee natossa, Sierla kertoo.

Suomi on jo mukana EU:n nopean toiminan joukoissa. Osallistuminen Naton nopean toiminnan joukkoihin vaatisi kirjallisen ilmoituksen.

Ruotsi: Tiivis yhteistyö tärkeää

Ruotsin ulkopoliittisen instituutin johtaja Tomas Ries pitää tärkeänä, että Suomi tekee kansainvälisissä kysymyksissä tiivistää yhteistyötä Ruotsin kanssa.

Hänen mielestään Ruotsi on porvarihallituksensa myötä mennyt selvästi kohti Natoa. Ruotsin ja Suomen osallistumisen Naton nopean toiminnan joukkoihin Ries näkee selkeänä turvallisuuspoliittisena lähestymisenä.

- On selvää, että se on askel lähemmäs kohti Natoa. Se ei merkitse jäsenyyttä, mutta se merkitsee entistä syvempää yhteistyötä, Ries toteaa.

- NRF-joukot ovat sotilaallisesti vielä vaativampia kuin EU:n valmiusjoukot. On pystyttävä panostamaan vielä enemmän näihin kansainvälisiin joukkoihin, Ries tiivistää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.