Mainos

Suomi jatkaa Bosnian operaatiossa

Suomi osallistuu Bosnia-Hertsegovinan rauhanturvaamisen jatko-operaatioon. Suomalaisten rauhanturvaajien määrä vähenee noin sadalla 345:een. Samalla entisten rakennustöiden tilalle tulee uusia tehtäviä.

Hallitus selosti rauhanturvaoperaation jatkoa tänään eduskunnalle. Ulkoministeri Tarja Halonen (sd.) sanoi hallituksen pitävän Suomen mukanaoloa jatkossakin tärkeänä.

Lopullisen päätöksen asiasta tekee tasavallan presidentti sen jälkeen, kun eduskunta on keskustellut asiasta. Eduskunnan keskustelu alkoi heti selonteon antamisen jälkeen. Suomen alustava myönteinen kanta on jo ilmoitettu operaatiota johtavalle Natolle.

Suomalaiset rauhanturvaajat tulevat huolehtimaan pohjoismais-puolalaisen prikaatin esikunta-alueen vartioinnista sekä teiden partioinnoista, korjaamisesta ja kunnossapidosta.

Samalla Bosniassa nyt toimivan rakentajapataljoonan nimi muutetaan jääkäripataljoonaksi, mikä vastaa paremmin sen tulevia tehtäviä. Pataljoona koostuu aluksi kokonaan Bosniassa nyt olevista miehistä, mutta puolustusministeriön mukaan kokoonpanoa on tarkoitus vaihtaa vuoden mittaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.