Mainos

Suomi ja Vietnam kehitysyhteistyöhön

Suomi ja Vietnam allekirjoittivat tänään kaksi maiden välistä kehitysyhteistyöhanketta, joiden yhteisarvo on lähes 40 miljoonaa markkaa.

Vietnamin pääministeri Phan Van Khai on parhaillaan neljän päivän vierailulla Suomessa, jossa hän tutustuu viikonvaihteen aikana mm. Lappiin. Allekirjoitetut hankkeet koskevat jo aiemmin aloitettujen maaseutukehityshankkeen ja metsäohjelman toista vaihetta. Bac Kanin metsähankkeen toinen vaihe kestää neljä vuotta ja sen budjetti on 17,7 miljoonaa markkaa, josta Suomen osuus on 87 prosenttia. Myös maaseutukehityshankkeen toisen vaiheen kesto on neljä vuotta. Sen 28 miljoonan markan budjetista Suomen osuus on noin 24 miljoonaa.

Pääministeri Phan Van Khain matkassa on mukana laaja liikemiesvaltuuskunta ja koko seurue tutustuu huomenna mm. Nokiaan, sähkönsiirtoon erikoistuneeseen ABB Transmitiin sekä Wärtsilä NSD:hen. Pääministeri Paavo Lipposen mukaan Suomen ja Vietnamin väliset kauppasuhteet ovat syventymässä. Lipponen totesi ministerien yhteisessä lehdistötilaisuudessa tänä iltana, että suomalaiset yritykset ovat heräämässä huomaamaan Vietnamin tärkeyden uusina markkinoina. Hänen mukaansa taloudellista yhteistyötä on mahdollista lisätä entisestään.

Myös Phan Van Khai haluaisi lisätä maiden välistä kauppaa sekä Suomen ja Vietnamin välisiä taloussuhteita. Hän korosti maiden välisten suhteiden olevan edelleen erinomaiset ja esitti näkemyksenään, että näin tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa. Suomeen pääministeri saapui Ruotsista ja sunnuntaina hän jatkaa Pohjoismaiden kierrostaan Norjaan ja Tanskaan. Viikonvaihteessa pääministeri seurueineen tutustuu mm. Arktikumiin ja Joulupukin maahan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.