Mainos

Suomi ja Venäjä valmistelevat jäänmurtajien hankintaa

Suomi ja Venäjä valmistelevat öljyntorjuntajäänmurtajien hankintaa. Tarkoitus on edetä asiassa jo alkusyksystä. Osa Venäjän murtajan kustannuksista on määrä rahoittaa niin sanotulla ekokonversiolla, jolloin osaan maksuista käytettäisiin Venäjän vanhoja velkoja Suomelle.

Hankkeesta on keskusteltu tänään suomalais-venäläisen talouskomission liikennetyöryhmän kokouksessa Helsingissä, jossa Suomea edusti liikenneministeriön kansliapäällikkö Juhani Korpela ja Venäjää liikenneministeriön varaministeri Anatoli Nasonov.

Jääluokitukset keskusteluissa

Venäjä tarvitsee Itämeren alueelle lähivuosina uusia jäänmurtajia, joista yksi voisi olla öljyntorjuntajäänmurtaja. Sen rahoittamiseksi Suomi on valmis käyttämään ekokonversiota, muut murtajakaupat Venäjä tekee kaupalliselta pohjalta. Suomessa on kirjattu hallitusohjelmaan, että öljyntorjuntavalmiuden parantamiseksi hankitaan uusi öljy- ja kemikaalitorjuntaan soveltuva monitoimimurtaja.

Kokouksessa tarkasteltiin myös talvimerenkulun pelisääntöjä ja jääluokituksia koskevia neuvotteluja. Neuvottelujen kerrottiin etenevän hyvässä yhteisymmärryksessä.

Uusi rajanylityspaikka ensi vuonna?

Suomi ilmoitti haluavansa kiirehtiä Nuijamaan rajanylityspaikan siirtoa ja siihen liittyvää valtiosopimusta tiejärjestelyistä. Valmistelut ovat edenneet hyvin. Spimus voitaneen allekirjoittaa elokuussa. Uusi rajanylityspaikka voitaisiin ottaa käyttöön vuoden 2004 lopussa.

Myös viisumikysymykset olivat esillä, sillä viisumivaikeudet haittaavat sekä kuorma-auto- että matkustajaliikennettä. Molemmat osapuolet lupasivat yrittää nopeuttaa viisumikäytäntöjään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.