Mainos

Suomi ja Venäjä valmistautuvat huumeoperaatioihin

Suomi ja Venäjä valmistautuvat yhteisiin poliisioperaatioihin huumesalakuljetusten paljastamiseksi. Poliisit voivat jatkossa tehdä laajempaa yhteistyötä mm. valvotuissa läpilaskuissa.

Sisäministeri Anne Holmlund ja Venäjän federaation huumevalvontaviraston johtaja Viktor Ivanov allekirjoittivat keskiviikkona sisäasiainministeriön ja Venäjän federaation huumevalvontaviraston välisen huumeiden ja niiden lähtöaineiden laittoman kaupan torjuntaa koskevan yhteistyösopimuksen.

- Yhteiset tutkintaryhmät, valvotut läpilaskut, telekuuntelu ja -valvonta ovat entistä käytetympiä tutkintamenetelmiä myös Venäjän kanssa tehtävässä yhteistyössä, painottaa ministeri Holmlund.

Yhteistyösopimuksen mukaan Suomi ja Venäjä tiedottavat toisilleen mm. huumeiden salakuljetuksesta valtioiden välillä, huumekauppaan liittyvistä rikollisryhmistä ja rahanpesusta.

Suomi ja Venäjä organisoivat ja toteuttavat yhteistyössä huumekauppaa ennalta ehkäisevää toimintaa sekä antavat toisilleen virka-apua huumekaupan torjunnassa mm. valvottujen läpilaskujen yhteydessä. Yhteistoimintaa koordinoidaan mm. perustamalla työryhmiä ja vaihtamalla edustajia.

Sopimukseen sisältyvät tarkat säännökset virka-avun antamisesta. Sopimusosapuolet sitoutuvat täyttämään virka-apupyynnön pääsääntöisesti 30 vuorokauden kuluessa sen saapumisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.