Mainos

Suomi ja Ruotsi muodostavat uutta Afganistan-joukkoa

Suomi ja Ruotsi muodostavat Afganistaniin uuden monikansallisen sotilasjoukon kahden Nato-maan, Norjan ja Latvian kanssa.

Ruotsin johtama uusi joukko on nimeltään Nordic Plus Transition Support Unit. Sen on tarkoitus olla täydessä toimintavalmiudessa ensi kesäkuussa.

Ruotsin puolustusvoimat kertoo, että uuden neljän maan joukon vahvuus olisi kaikkiaan noin 460 sotilasta, joista suomalaisia olisi 64. Kaikki suomalaissotilaat eivät ole uuden joukon alaisuudessa, sillä suomalaisten kokonaisvahvuus Afganistanissa on enintään 145 sotilasta.

Joukot kotiin vuoden 2014 lopussa

Puolustushallinto perustelee joukkojen uudelleenjärjestelyä sillä, että vaatimukset kansainväliselle Isaf-kriisinhallintaoperaatiolle Afganistanissa muuttuvat kaiken aikaa.

Puolustusministeriö teki päätöksen uuteen joukkoon osallistumisesta pääesikunnan esityksestä.

Naton johtaman kriisinhallintaoperaation keskeisenä tavoitteena on siirtää vastuu Afganistanin turvallisuudesta kansainvälisiltä joukoilta maan omille viranomaisille vuoden 2014 loppuun mennessä.

– Organisoimme joukkoja uudelleen vastaamaan Naton muuttuneita tehtävävaateita. Tilanne kehittyy kentällä koko ajan, varmasti myös tulevaisuudessa, kertoo everstiluutnantti Jouni Laari pääesikunnasta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.