Mainos

Suomi ja Ruotsi EU:n liikunnallisimpia

Kyselyssä 70 prosenttia suomalaisista ja ruotsalaisista ilmoittaa harrastavansa urheilua vähintään kerran viikossa.

Suomalaiset ja ruotsalaiset harrastavat kyselyn mukaan selvästi enemmän liikuntaa kuin muut Euroopan unionin kansalaiset.

Eurobarometrin tuoreen kyselyn mukaan erot ovat huomattavat pohjoisen ja eteläisen Euroopan välillä. Vähiten liikutaan Kreikassa ja Portugalissa.

Vastanneista 70 prosenttia Suomessa ja Ruotsissa ilmoittaa harrastavansa urheilua vähintään kerran viikossa. Myös Tanskassa joka toinen kertoo liikkuvansa viikoittain. Kreikassa ja Portugalissa näin tekee vain joka viides.

Suomessa on myös eniten omatoimisia liikkujia. 73 prosenttia kertoo harrastavansa liikuntaa muualla kuin urheiluseurassa, kuntosalilla, urheilukeskuksessa tai oppilaitoksessa. Hollannissa 43 prosenttia ilmoitti kuuluvansa seuraan. Joka kolmas italialainen liikkuja kertoi käyvänsä urheilukeskuksissa.

Suomessa ja Ruotsissa ollaan myös huolestuneempia doping-ongelmasta kuin muissa jäsenmaissa. Ruotsalaisista asiasta kantaa huolta 91 prosenttia vastanneista ja Suomessa 85 prosenttia. Espanjassa ja Portugalissa vain joka toinen kokee samoin.

EU:n komission teettämään Eurobarometri-kyselyyn vastasi 16 000 unionin kansalaista syyskuussa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.