Mainos

Suomi ja Liettua tarkastavat sotaharjoituksen Saksassa

Suomi suorittaa yhdessä Liettuan kanssa luottamusta ja turvallisuutta lisäävänä toimena tarkastuksen, joka kohdistuu tällä viikolla Saksassa pidettävään sotaharjoitukseen. Tarkastus perustuu Etyjin puitteissa sovitun Wienin asiakirjan 1999 määräyksiin.

Tarkastusryhmä tarkastaa meneillään olevaa amerikkalais-saksalaista sotaharjoitusta Kaakkois-Saksassa. Se todentaa, että sotaharjoituksen koko on alle yhdeksäntuhannen sotilaan ilmoitusrajan. Tarkastuksen toisena tavoitteena on edelleen lisätä avoimuutta ja luottamusta Euroopassa sekä parantaa asevoimien välisiä suhteita. Tarkastus on nykyään rutiinitoimenpide.

Vuosittain Etyj-valtioiden kesken tehdään noin viisikymmentä tarkastusta. Tänä vuonna niitä on tehty jo yli kaksikymmentä. Viime vuonna Suomi otti vastaan kaksi tarkastusta Iso-Britannian ja Viron taholta. Aikaisemmin tänä vuonna Suomi oli tarkastamassa Muurmanskin alueelle Venäjällä. Valtaosa viime vuonna suoritetuista tarkastuksista on ollut monikansallisia. Tämä on ensimmäinen Suomen yhdessä Liettuan kanssa. Tarkastusryhmään kuuluu kolme suomalaista ja yksi liettualainen upseeri. Ryhmää johtaa eversti Jukka Pennanen Läntiseltä Maanpuolustusalueelta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.