Mainos

Suomi ja Kreikka allekirjoittivat vakuussopimuksen

Suomi ja Kreikka ovat allekirjoittaneet sopimuksen Kreikan vakuuksista. Euromaiden on määrä sopia Kreikan toisesta tukipaketista vielä tänään.

Vakuussopimus on ehto sille, että Suomi osallistuu Kreikan toiseen lainaohjelmaan.

Suomen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) ja Kreikan valtiovarainministeri Evangelos Venizelos tapasivat Brysselissä ennen kaikkien euromaiden valtiovarainministerien kokousta. Urpilainen kuvasi tilaisuuden tunnelmaa hyväksi.

– Vaikka tämä on ollut hankala prosessi löytää se vakuusjärjestely, joka kaikille osapuolille sopii, niin kuitenkin ilmapiiri ja yhteistyö on minusta ollut varsin mallikasta, ja sen takia oli ihan leppoisa tunnelma, hän sanoi.

Urpilainen kertoi Venizeloksen kommentoineen tilannetta toiveella, että sopimus enteilee sopua myös Kreikan tukipaketista.

Vakuussopimuksesta käytiin viime kesänä ja syksynä pitkä vääntö, kun muut euromaat eivät hyväksyneet Kreikan jo Suomelle lupaamia käteisvakuuksia.

Löydetyssä mallissa neljä suurta kreikkalaispankkia toimittaa vakuudet osin käteisenä ja osin arvopapereina. Tarkat tiedot vakuussopimuksen summista selviävät, kun koko Kreikka-paketista on sovittu.

(MTV3 - STT)

Katso Helena Petäistön juttu Brysselistä (Seitsemän uutiset 20.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.