Mainos

Suomi ja Irlanti: Irakiin ei ilman YK:n valtuutusta

Suomen ja Irlannin pääministerit katsovat, että Irakin vastaisiin sotilastoimiin ei pidä ryhtyä ilman YK:n turvallisuusneuvoston suostumusta.

Pääministerit Paavo Lipponen ja Bertie Ahern keskustelivat Irakin tilanteesta tänään. -Vastoin YK:n turvallisuusneuvostoa ei pitäisi lähteä mihinkään sotilaallisiin toimiin. Tarvitaan päätöslauselman selkänoja, Lipponen sanoi Dublinissa. Lipponen kertoi Ahernin olevan samaa mieltä.

Etenkin Yhdysvaltain ja Britannian päämiehet ovat vaatineet Irakin presidentin Saddam Husseinin syrjäyttämistä voimatoimin. Lipponen kuitenkin uskoo, että suuret maat eivät todennäköisesti iske Irakiin ilman YK:n lupaa.

EU:n puheenjohtajamaa Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen on arvioinut, että toimiin voitaisiin ryhtyä YK:n olemassa olevien päätöslauselmien pohjalta.

Lipponen ei täysin torju ajatusta, mutta hänen mukaansa myös aiempaan päätöslauselmaan tukeutuminen edellyttää YK:n suostumusta ja käsittelyä. -Myös siinä tapauksessa tarvitaan turvallisuusneuvoston hyväksyntä, että asia tulkitaan oikein, Lipponen korosti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.