Mainos

Suomi isännöi seitsemää isoa kongressia 1998

Suomalaiset isännöivät tänä vuonna seitsemää suurta kansainvälistä kongressia, joihin odotetaan yli tuhatta osanottajaa.

Jättikongresseista kuusi pidetään Helsingissä ja yksi Lahdessa. Tämä ilmenee Helsinki-Finland Congress Bureaun ennakkotiedoista. Kaikkiaan Suomessa järjestetään tänä vuonna 180 kansainvälistä kongressia, joihin osallistuu 45 000 kongressivierasta. Vuoden kongressimatkatulot ovat 354 miljoonaa markkaa, ja kerrannaisvaikutuksineen ne kohoavat 567 miljoonaan. Lukuun eivät sisälly matkakustannukset.

Kansainvälisessä kongressikilvassa Suomi on jatkuvasti parantanut asemiaan. Kongressivieraittemme määrä on kaksinkertaistunut kymmenen viime vuoden aikana. Kongressit myös ajoittuvat nyt tasaisemmin ympäri vuoden. Vilkkain kokouskuukausi on kuitenkin edelleen kesäkuu.

Lääke- ja luonnontiede sekä tekniikka kärjessä

Yli puolet tämän vuoden kongresseista järjestetään pääkaupunkiseudulla. Helsingissä järjestetään yli 60 kansainvälistä kokousta. Helsingin jälkeen tulevat Espoo, Turku ja Tampere. Suurimmat kongressit pidetään tänä vuonna Helsingissä ja Lahdessa. Lahteen kokoontuvat kesä-heinäkuussa maailman patofysiologit. Kongressiin odotetaan noin 1500:aa asiantuntijaa. Helsingin kongresseista suurimmat ovat elokuun lopussa järjestettävä Aiesecin ja syyskuussa järjestettävä pankkialan kongressi. Kumpaankin ennakoidaan pariatuhatta vierasta.

Muita suuria kokouksia ovat Pohjoismainen eläinlääkärien kongressi, Suu- ja leukakirurgian kongressi, Y`s Men International -palvelujärjestön kongressi sekä tietotekniikan sovelluksiin ja johtamisiin liittyvä ICIS-järjestön kongressi. Tämänhetkisten ennakkotietojen mukaan vuosina 1998-2004 pidetään 300 kansainvälistä kongressia, joihin osallistuu arviolta 110 000 kongressivierasta. Näistä 25 on suuria yli tuhannen osanottajan kongresseja. Eniten järjestetään lääketieteen, luonnontieteen ja tekniikan alan kongresseja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.