Mainos

Suomi isännöi kansainvälisen harjoituksen

Suomen merivoimat johtaa monikansallisen Northern Coasts -harjoituksen syyskuussa. Suomen lisäksi harjoitukseen ovat tähän mennessä ilmoittautuneet Saksa, Ruotsi, Tanska, Viro, Latvia, Puola, Alankomaat, Ranska ja USA.

Harjoitustilanteena on kriisinhallintaoperaatio, jossa toimitaan merellä ja rannikolla. Merellisiä operaatioita tuetaan ilma- ja erikoisjoukko-operaatioilla. Harjoitus levittäytyy laajasti Suomen lähivesille. Harjoitukseen osallistuu noin 50 alusta, ilma-aluksia ja noin 2 500 henkilöä. Kyseessä on toistaiseksi laajin Suomessa järjestettävä merellinen harjoitus.

- Näin laaja kansainvälinen harjoitus on haasteellinen, mutta suunnittelu on aikataulussa ja voimme hyödyntää aikaisemmista Northern Coasts -harjoituksista saamiamme kokemuksia, toteaa merivoimien komentaja, vara-amiraali Juha Rannikko, joka johtaa harjoituksen.

- Harjoittelemme tässä harjoituksessa samankaltaisia merellisiä operaatioita kuin tekisimme kansallisessa meripuolustusharjoituksessa, jonka tilalla tämä kansainvälinen harjoitus tänä vuonna järjestetään, Rannikko sanoo.

Northern Coasts -harjoitus järjestetään neljättä kertaa. Aikaisempina vuosina harjoitus on pidetty eteläisellä Itämerellä Saksan johtamana, ja isännöintivastuuta on tarkoitus kierrättää osallistujavaltioiden kesken. Suomi on osallistunut myös aiempiin harjoituksiin muutamalla aluksella ja esikuntahenkilöstöllä.

Harjoituksen aloituskokous on Turussa, jonne alukset ja harjoituksen henkilöstö kokoontuvat ennen harjoitusalueille siirtymistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.