Mainos

Suomi ikääntyy muita maita nopeammin

YK:n ikäihmisten Suomen-komitean pääsihteeri Annikki Korhonen vaatii, että väestön ikääntyminen on otettava huomioon kaikissa yhteiskunta- ja yhdyskuntasuunnittelussa. -Suomi elää mielenkiintoista aikaa, koska se harmaantuu muita maita nopeammin, hän muistutti tänään Helsingissä.

Korhonen pohti ikäihmisten asioita Sähköturvallisuuden edistämiskeskuksen Sähköturvallisuuspäivässä. Hän moitti mm. sitä, että taloissa on on liian vähän hissejä.

Korhonen viittasi Stakesin tutkimukseen, jonka mukaan hissi maksaa itsensä takaisin, mikäli sen ansiosta neljä kyseisen portaan asukasta tulee toimeen ilman viikottaista kotiavustajan käyntiä. -Uuden tekniikan mahdollisuuksia olisi hyödynnettävä entistä paremmin ja ripeämmin, hän toivoi.

Sosiaali- ja terveystoimen päällikkö Tuula Taskula Suomen kuntaliitosta puntaroi palveluasumista. Taskula piti todennäköisenä, ettei kasvavan vanhusväestön asumistarpeita voida tyydyttää pelkästään erityistä uutta asuntokantaa rakentamalla: asuntotuotannossa ja yhdyskuntasuunnittelussa on välttämätöntä ottaa huomioon nykyistä laajemmin eri väestöryhmien tarpeet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.