Mainos

Suomi hyväksymässä EU-tukien kasvattamisen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen EU:n väliaikaisen vakausvälineen kasvattamisesta. Valiokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) uskoo, että päätös vahvistetaan ensi tiistaina myös eduskunnan täysistunnossa. Vain oppositiopuolueet keskusta ja perussuomalaiset vastustavat esitystä.

Sasin mielestä on hyvä, ettei vakuusvaatimuksia esittänyt Suomi ole viimeinen euromaa, joka hyväksyy EU-tukijärjestelmän kasvattamisen. Esimerkiksi Saksan on määrä päättää asiasta vasta muutama päivä Suomen jälkeen.

- Oikeastaan olemme tilanteessa, jossa tämä vakausvälineen laajennus pitää hyväksyä, koska jos sitä ei hyväksyttäisi, seurauksena olisi kaaos rahamarkkinoilla, arvioi Sasi.

Valtiovarainvaliokunta pitää tärkeänä, että jos vakausrahasto tulevaisuudessa myöntää vakuuksia pankkien pääomittamiseen, niin vastikkeeksi saadaan pankkien osakkeita tai muuta omaisuutta.

Neuvottelut Suomen vaatimista vakuuksista ovat vielä kesken, eikä niistä ehditä sopia ennen tukijärjestelmän laajentamispäätöstä. Sasin mukaan vakuuksia tarvitaan kuitenkin vasta sitten, kun vakuusrahasto tekee seuraavia tukipäätöksiä.

Oppositiopuolueet keskusta ja perussuomalaiset vastustavat tukijärjestelmän laajentamista myös ensi tiistain äänestyksessä, mutta esitys mennee läpi hallituspuolueiden äänillä.

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 23.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.