Mainos

Suomi huolissaan Ruotsin puhelinkuuntelusta

Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen vakuuttaa, että teleliikenne säilyy jatkossakin luottamuksellisena.

Suomi on reagoinut Ruotsin aikeisiin lisätä maan rajat ylittävän teleliikenteen kuuntelua. Ruotsin radiouutisten mukaan Suomen viranomaiset ovat huolestuneita kuuntelusta, koska suuri osa Suomen ulkomaille suuntautuvasta puhelin- ja tietoliikenteestä kulkee Ruotsin kautta.

- Suomen laki edellyttää, että kaikki teleliikenne on luottamuksellista. Liikenneministeriön asiana on valvoa, että kaikki täyttävät tämän velvoitteen, sanoi liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen STT:lle keskiviikkona.

Ruotsin hallitus valmistelee parhaillaan ehdotusta, joka antaisi maan puolustusvoimien radiopalvelulle FRA:lle suuremmat valtuudet kuunnella ja valvoa maan rajat ylittävää tele- ja tietoliikennettä.

- Viestintävirasto on pyytänyt suomalaisilta operaattoreilta selvitykset siitä, millä tavalla luottamuksellisuus turvataan Ruotsin lain mahdollisesti muuttuessa. Olemme myös informoineet Ruotsin hallitusta, että meillä on tällainen kanta asiaan, Pursiainen kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.