Mainos

Suomi houkuttelee yhä enemmän matkailijoita

Tilastokeskuksen majoitustilastojen mukaan ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset Suomen majoitusliikkeissä lisääntyivät Suomen majoitusliikkeissä viisi prosenttia edellisvuodesta. Kotimaiset yöpymiset lisääntyivät neljä prosenttia, samoin yöpymisten kokonaismäärä.

Ruotsalaismatkailijat näyttäisivät palaavan Suomeen, sillä heidän yöpymismääränsä kasvoi toukokuussa toisena kuukautena peräkkäin. Venäläisten yöpymiset lisääntyivät toukokuussa peräti neljäkymmentä prosenttia. Brittiläisten, norjalaisten, japanilaisten ja italialaisten yli kymmenen prosenttia.

Saksalaisten yöpymiset vähenivät edelleen. Toukokuussa vähennys oli yli kymmenen prosenttia. Myös yhdysvaltalaisten, ranskalaisten ja hollantilaisten yöpymiset vähenivät huomattavasti.

Yöpymisten kokonaismäärä kohosi tammi-toukokuussa 4,7 miljoonaan. Koko alkuvuoden kehitys on ollut hyvin samantapaista kuin toukokuussa. Yöpymiset lisääntyivät keskimäärin neljä prosenttia: ulkomaalaisten yli viisi ja suomalaisten neljä prosenttia. Yöpymiset ovat lisääntyneet useimmissa lääneissä. Vähennystä on vain Lapissa ja Pohjois-Karjalassa sekä Ahvenanmaalla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.