Mainos

Suomi-hoitureita lisää Norjaan

Suomalaisia sairaanhoitajia lisää Norjaan Norjalaiset työnantajat saivat yli sata sairaanhoitajaa liikkeelle maanantaina Turussa. Haastatteluihin pääsi yli 50 työnhakijaa, ja he jatkavat yhteydenpitoa työpaikasta.

Sairaanhoitajien työnhakutilaisuus oli suurin tähän asti Etelä-Suomessa järjestetyistä. Halukkaita saapui Turkuun Mikkelistä, Jyväskylästä ja Vaasasta asti. Turun työvoimatoimisto järjesti tilat ja ilmoitti asiasta lehdissä.

Euroneuvoja Tuula Matikainen Turun työvoimatoimistosta sanoi, että hakijoilta vaadittiin sairaanhoitajantutkinto ja sellainen ruotsinkielentaito, että he oppivat helposti norjaa. Kielitaidosta tuli monelle hakijalle este.

Hakijat olivat virassa olevia, pätkätyöntekijöitä, työttömiä, vastavalmistuneita ja äitiyslomalaisia. Heille on työtä tarjolla Oslon läänissä sijaitsevassa keskussairaalassa.

Matikaisen mukaan suomalaisten sairaanhoitajien suuri kiinnostus yllätti turkulaiset työvoimaviranomaiset. Norjassa on pula sairaanhoitajista, mutta Suomessa heille kaikille ei ole koulutusta vastaavaa työtä tarjolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.