Mainos

Suomi hävisi Natura-kiistan EY-oikeudessa

Suomi on hävinnyt Natura-alueita koskevan kiistan EY-tuomioistuimessa. Ympäristöministeriön mukaan tilanne on nyt osittain korjaantunut eikä tuomio johda uusiin toimenpiteisiin.

Suomi ei ole varannut riittävästi Natura-alueita lintujen suojeluun, totesi EY-tuomioistuin tänään. EY-tuomioistuimen mukaan Suomi ei ole noudattanut EU:n lintudirektiivin mukaisia velvoitteitaan, vaan on osoittanut liian vähän erityissuojelualueita linnuston suojeluun.

EY-tuomioistuin antoi aamulla tuomionsa pitkään vireillä olleessa Natura-kiistassa. Kanteen nostaneen EU-komission mukaan Suomen olisi pitänyt osoittaa lintujen erityssuojelualueiksi kaikki kansainvälisessä IBA-selvityksessä mainitut kohteet. Suomi puolestaan katsoi, ettei se ole velvollinen nimeämään kaikkia IBA-selvityksen mainitsemia alueita erityissuojelualueiksi.

IBA-selvityksessä on mainittu 27 sellaista aluetta, jotka eivät kuulu Suomen Natura-verkostoon. Yksi näistä alueista oli Kemihaaran suoalue, jonka kohtalo oli pitkään auki Vuotoksen altaan rakentamiskiistan vuoksi.

Ympäristöministeriön mukaan EY-tuomioistuimen päätös ei johda välittömiin toimenpiteisiin, koska päätös on tehty Suomessa vuoden 1999 helmikuussa vallinneen tilanteen pohjalta. Silloisen tilanteen jälkeen suojelualueita on lisätty huomattavasti.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 06.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.