Mainos

Suomi harkitsee jalkaväkimiinojen täyskieltoa

Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta on päättänyt, että selvitystyötä Suomen liittymisestä kansainväliseen jalkaväkimiinojen täyskieltoon ja jalkaväkimiinojen korvaamiseksi muilla menetelmillä jatketaan.

Selvitystyötä jatketaan pyrkien siihen, että Suomi voisi liittyä Ottawan sopimukseen vuonna 2006 ja korvata jalkaväkimiinat muilla menetelmillä vuoden 2010 loppuun mennessä.
Korvausohjelmaratkaisuja tulisi käsitellä valmiusyhtymien osalta vuoteen 2001 mennessä ja koko puolustusjärjestelmän osalta mahdollisen uuden puolustusselvityksen yhteydessä vuoteen 2005 mennessä. Jatkotyössä on tarkasteltava rahoituskysymyksiä, korvaavia järjestelmiä ja menetelmiä sekä ratkaisujen vaikutuksia puolustusdoktriinin kehittämiseen.

Kansainvälisesti jalkaväkimiinojen täyskielto on vahvistunut, kun Ottawan täyskieltosopimus tuli voimaan 1.3.1998. Konfliktialueiden miinaongelman ratkaisemiseen tähtäävässä miinanraivausyhteistyössä kansainvälisen yhteisön tavoitteeksi on vahvistunut poistaa miinojen siviileille aiheuttama uhka vuoteen 2010 mennessä. Suomi jatkaa osallistumistaan niin täyskieltotavoitteeseen kuin miinanraivaukseen liittyvään kansainväliseen yhteistoimintaan.

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta oli koolla Tasavallan Presidentin johdolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.