Mainos

Suomi halvin kännykkämaa

Suomalainen maksaa matkapuheluista keskimäärin 16 euroa kuukaudessa. Puhelut Suomessa maksavat tänä vuonna 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Matkapuhelujen hinnat ovat pysyneet Suomessa Euroopan halvimpina. Liikenne- ja viestintäministeriön laskeman keskimääräisen hinnan mukaan suomalainen maksaa matkapuheluista 16 euroa kuukaudessa. Vuosi sitten hinta oli 20 euroa.

Kalleinta kännykän käyttö on Saksassa, jossa keskimääräinen puhelinlasku on 47 euroa. Ero on hurja, sillä Saksan hinta on lähes kolminkertainen Suomeen verrattuna. Ruotsi, Luxemburg ja Tanska erottuvat Suomen jälkeen halpoina kännykkämaina. Saksan jälkeen kalleimmat maat ovat Britannia ja Ranska.

Suomi on myös kärkeä hintojen halventumisessa. Suomessa puhelut maksavat tänä vuonna 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Ainoastaan Ruotsissa ja Sveitsissä hinnat ovat leikkautuneet Suomea enemmän.

Vertailtujen 18 Euroopan maan kännykkäpuhelujen keskihinta on tänä vuonna 38 euroa, mikä on 3 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.