Mainos

Suomi haluaakin lisätietoja epäillyistä vankilennoista

Ulkoministeriö haluaa Yhdysvalloilta lisätietoja useista lennoista, joita CIA:n epäillään käyttäneen vankien kuljettamiseen. Aiemmin ministeriö ilmoitti, että se aikoo pyytää tietoja vain yhdestä, valtion lennosta.

Ulkoministeriössä oltiin vielä viime viikolla sitä mieltä, että yksityislentojen osalta ei voida pyytää lisäselvitystä. Ministeriö muutti kuitenkin mieltään, ja eilen se kertoi STT:lle, että se haluaa tietää enemmän myös yksityislennoista.

– En lähde sanamuotoa tässä arvailemaan, mutta luonnollisesti kysytään sellaista relevanttia tietoa, joka auttaa asioiden selvittämisessä, kertoo oikeuspäällikkö Päivi Kaukoranta.

Tiedustelua ei ole vielä lähetetty. Kokemuksen perusteella ministeriössä ei olla toiveikkaita siitä, että Yhdysvalloilta saataisiin mitään oleellista uutta tietoa lennoista.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty on syksyn aikana paljastanut jo toista sataa uutta vankilentoa, joiden uskotaan tehneen välilaskun Suomeen vuosien 2001-2006 aikana. Amnesty on pyytänyt näistä lentotietoja suomalaisviranomaisilta, jotta epäilyt voitaisiin vahvistaa. Ministeriöstä kerrotaan, että se julkaisi jo viime viikolla kaikki tietonsa.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja