Mainos

Suomi hakee viennille uusia markkinoita Pohjois-Afrikasta

Suomi haluaa laventaa kauppasuhteitaan Pohjois-Afrikkaan. Ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi suuntaa sunnuntaina vienninedistämismatkalle Tunisiaan ja Marokkoon. Mukana seuraava teollisuusvaltuuskunta on laajin, mitä Suomesta koskaan on alueella vieraillut.

- Euroopan unionin ja Pohjois-Afrikan maiden välillä tehdään hyvin läheistä Välimeri-yhteistyötä. Tavoitteena on muun muassa yhteinen vapaakauppa-alue vuoteen 2010 mennessä. Siksi suomalaisten on nyt syytä erityisesti katsoa, mitä mahdollisuuksia meillä Pohjois-Afrikassa on, Sasi perustelee.

Sasin mukaan Suomi on jo pyrkinyt korottamaan profiiliaan EU:n Välimeri-yhteistyössä, muun muassa siksi ettei ajateltaisi maamme ajavan vain Pohjois-Euroopan etuja.

Ulkomaankauppaministeri Sasi on huolestunut talouskehityksen suunnasta: talouskasvu on hidastunut, ja Yhdysvaltoihin kohdistuneiden terrori-iskujen vaikutukset maailman talouteen ovat vielä jossain määrin epäselvät. Yrityksetkin ovat tulleet varovaisemmiksi terrori-iskujen jälkeen. Niiden omat vientiponnistelut vähenevät esimerkiksi matkustuskieltojen vuoksi.

- Suuri kysymys on se, heikkeneekö talouskasvu edelleen terrori-iskujen johdosta. Itse kuulun niihin, jotka arvelevat, että vaikutus ei ole kovin pitkäaikainen. Mutta ilmeisesti seuraavat lähivuodet ovat hitaamman kasvun aikaa, Sasi sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.