Mainos

Suomi hakee edelleen Naton asejärjestöön

Suomi selvittää edelleen pääsyä Euroopan Nato-maiden asetuotantojärjestön WEAG:n jäseneksi. Ulkoministeriön mukaan Suomi ei ole vielä saanut järjestöltä kielteistä eikä myönteistä vastausta. Helsingin Sanomat kertoi tänään, että WEAG ei halua jäsenikseen Naton ulkopuolisia maita Suomea ja Ruotsia, jotka ovat olleet jäsenyydestä kiinnostuneita.

Lehden mukaan järjestön pääsihteeri Emile Blanc oli todennut, että näiden maiden jäsenyys olisi lähivuosina poliittisesti liian vaikeasti toteutettavissa. WEAG olisi sen sijaan valmis tarjoamaan Suomelle ja Ruotsille jonkinlaista löyhempää, tapauskohtaista yhteistyötä.

Osastopäällikkö Pertti Torstila kertoi keskiviikkona yllättyneensä uutisesta. Hänen mukaansa Suomi ei ole saanut toistaiseksi minkäänlaista vastausta, eikä käydyistä keskusteluista voi liioin tehdä vielä johtopäätöksiä.

Suomi on keskustellut syksyn aikana järjestöön kuuluvien maiden kanssa, ja selvityksiä jatketaan edelleen. Torstila muistutti myös, että uusista jäsenistä päättävät jäsenmaat eikä sihteeristö.

WEAG on kolmentoista eurooppalaisen Nato-maan yhteistyöjärjestö, joka syntyi kolmisen vuotta sitten koordinoimaan aseiden tuotekehitystä, valmistusta ja yhteishankintoja. Jäsenyyttä on pidetty Suomessa tärkeänä, koska sen uskotaan auttavan puolustustarviketeollisuuden vientiä. Ulkoministeriö on korostanut painokkaasti, että Suomi hakee jäsenyyttä puolustusteollisista eikä turvallisuuspoliittisista syistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.