Mainos

Suomi EU:n yhdeksänneksi vaurain

Suomen ostovoimakorjattu bkt henkeä kohti ylitti EU:n keskimääräisen tason viime vuonna 12 prosentilla. Irlanti ylitti keskitason 37 prosentilla ja Ruotsi 15 prosentilla. Ostovoimakorjauksella puhdistetaan eri maiden vertailuluvuista maiden hintatasojen erot. Luvut kuvaavat siten eri maiden tulotasoa vertailukelpoisesti.

Suomen henkeä kohti laskettu ostovoimakorjattu bruttokansantuote oli viime vuonna Euroopan unionin yhdeksänneksi korkein. Kokonaistuotannon arvo jokaista suomalaista kohti oli hieman suurempi kuin Saksassa ja Ranskassa, mutta hieman pienempi kuin Ruotsissa ja Britanniassa, ilmenee Eurostatin ennakkoarviosta.

Korkein henkeä kohti laskettu ppp eli ostovoimakorjattu bruttokansantuote oli Luxemburgissa, Irlannissa ja Tanskassa. Myös Alankomaiden, Itävallan ja Belgian henkeä kohti laskettu bruttokansantuote oli korkeampi kuin Suomessa.

Ostovoimakorjauksella puhdistetaan eri maiden vertailuluvuista maiden hintatasojen erot. Ppp-luvut kuvaavat siten eri maiden tulotasoa vertailukelpoisesti.

Suomen ostovoimakorjattu bkt henkeä kohti ylitti Euroopan unionin keskimääräisen tason 12 prosentilla. Irlanti ylitti keskitason 37 prosentilla ja Ruotsi 15 prosentilla.

Pienin henkeä kohti laskettu ppp-bruttokansantuote oli Liettuassa, Puolassa ja Latviassa, noin puolet EU:n keskitasosta.

Norjan henkeä kohti laskettu ppp-bruttokansantuote oli 65 prosenttia korkeampi kuin EU:n keskimääräinen bkt. Sveitsi ylitti EU:n keskiarvon 28 prosentilla ja Islanti 26 prosentilla.

Helmikuussa julkaistujen kansantalouden tilinpidon ennakkotietojen mukaan Suomen henkeä kohti laskettu bruttokansantuote oli viime vuonna käyvin hinnoin 29 613 euroa. Lopulliset tiedot valmistuvat myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.