Mainos

"Suomi elää kulutusjuhlaa"

Toimitusjohtaja Pasi Holm, Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos

PTTL:n ennusteiden mukaan kulutus kasvaa ensi vuonna 3,5 prosenttia. Suomalaisten usko talouteen on vahva.

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Pasi Holmin mukaan Suomella menee hyvin. Vaikka inflaatio on kiristymässä pikkaisen, ja hallituksen toimet edesauttavat kiihtymistä, jää inflaatio hänen mukaansa alle 3 prosentin. Ennusteiden mukaan myös työllisyys kasvaa.

Tänä syksynä Suomeen on syntynyt 50 000 työpaikkaa ja usko talouteen on vahva. Holm uskoo, että tulossa on kaikkien aikojen kovin joulumyynti.

- Veronpalautuksista valtaosa käytetään joulukauppaan, tammikuun alennusmyynteihin jää ehkä osa. Ihmiset kuluttavat noin 90-95 prosenttia tuloistaan ja palautuksia ajatellaan ylimääräisenä tulona. Syksyn palkankorotukset vauhdittavat myös myyntiä, hän toteaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Pellervon taloudellinen tutkimuslaitos ennustaa, että kulutus kasvaa ensi vuonna 3,5 prosenttia, mikäli mitään yllättävää ei tapahdu. Holm painottaa, että hyvä työllisyyskehitys on hyvä Suomen taloudelle.

- Työllisyyden kehittämisestä täytyy pitää kiinni. 1990-luvun laman jälkeen on mennyt 18 vuotta sen kiinni kuromiseen. Hyvä työllisyystilanne takaa sen, että kulutus on vahva, ja sitä kautta myös julkinen sektori ja julkinen talous ovat vahvoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.