Mainos

Suomi ei nosta valmiustilaansa Lontoon iskujen vuoksi

Hallitus kokoontui välittömästi saatuaan tiedon Lontoon tapahtumista. Myös suojelupoliisi seuraa tilannetta tarkasti. Turvallisuustasoa Suomen lentoasemilla ei ainakaan toistaiseksi nosteta.

Suojelupoliisi odottaa yhä lisätietoja Lontoon tapahtumista. Supon turvallisuuspäällikkö Paavo Selin terrorismin torjunnan yksiköstä sanoo, että alkuvaiheessa tilannetta seurataan suorien mediayhteyksien kautta.

- Tilanteen selkiytyessä saamme vähitellen tarkempaa tietoa paikallisilta viranomaisilta. Näyttää edelleen, että tulee hajanaista tietoa ja kokonaiskuva ei ole ihan selkeä, Selin sanoo.

Hänen mukaansa turvallisuustasoa esimerkiksi lentoasemilla ei ole tarkoitus ainakaan vielä nostaa.

- Mikään ei viittaa siihen, että missään muualla olisi tapahtumassa vastaavanlaista.

Selinin mukaan viranomaiset kaikissa maissa seuraavat tilannetta ja miettivät, edellyttävätkö Lontoon tapahtumat erityisiä toimenpiteitä.

- Tällä hetkellä emme näe erityisiin toimenpiteisiin tarvetta. Luonnollisesti kaikki turvallisuusviranomaiset ovat tällaisessa asiassa yhteydessä keskenään, ja näin mekin olemme tehneet.

Hallitus kokoontui Kalliomäen johdolla

Pääministerin sijainen, valtiovarainministeri Antti Kalliomäki, kertoo, että Suomen hallitus tuomitsee jyrkästi Lontoon terrori-iskut.

- Mitään sellaista ei ole ilmennyt, että meidän pitäisi ryhtyä erityisen poikkeaviin toimiin. Mutta tottakai tämä pistää meilläkin olemaan erityisen tarkkana, Kalliomäki kertoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Hallitus kokoontui välittömästi saatuaan tiedon iskuista. Myös pääministeri Matti Vanhanen oli valmis keskeyttämään lomansa, mikäli tilanne olisi niin vaatinut.

Sekä presidentti Tarja Halonen että pääministeri Vanhanen ovat esittäneet surunvalittelunsa Britannialle.

Helsingin metron vartijoiden määrää ei lisätä

HKL ei lisää Helsingin metrosta vastaavien vartijoiden määrää Helsingin MM-kisojen aikana Lontoon terrori-iskuista huolimatta. Turvallisuusasioista vastaavan kiinteistöpäällikkö Seppo Jussilan mukaan tähän ei ole mahdollisuutta. Sen sijaan valvonnan painopistealuetta muutetaan.

- Löytötavaratoimintaa ja havainnointia epätavallisesta tehostetaan.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 07.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.