Mainos

Suomi ei myönnä varanneensa liian vähän Natura-alueita

Suomi aikoo kiistää EY:n tuomioistuimelle jättäneensä varaamatta tarpeeksi lintujen suojelulle tärkeitä Natura-alueita. Suomi sai kesäkuussa Euroopan komissiolta kanteen asiasta. Sen sijaan komission kanteen toinen kohta, Suomen Natura-ehdotuksen myöhästyminen aiotaan myöntää.

EU-ministerivaliokunta käsitteli vastauksen antamista EY:n tuomioistuimelle kokouksessaan tiistaina. Suomella on lokakuun 2. päivään aikaa toimittaa vastineensa tuomioistuimeen. Ulkoministeriön lainsäädäntösihteeri Anna Sorron mukaan Suomen vastauksessa lähdetään siitä, että Naturaan varatut 439 lintualuetta ovat riittävä määrä, jonka tueksi on osoittaa perusteelliset tieteelliset tutkimukset.

Komissio on toista mieltä. Sen mielestä Suomen ehdotuksesta puuttuu 27 kansainvälisesti merkittävää lintualuetta, joista ainakin osa pitäisi sisällyttää Suomen ehdotukseen. Kiistanalaisiin kohteisiin kuuluvat muun muassa Vuotoksen alueen Kemihaaran suot.

Komission mielestä Suomen ehdotukset suojelualueiksi ovat myöhässä. Syynä on se, ettei joulukuussa 1998 lähetetty ehdotus ole lopullinen. Ehdotuksia ovat viivästyttäneet valitukset, mutta tämä ei komission mielestä ole riittävä peruste. EY:n tuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan direktiivin täytäntöönpanon viivästymistä ei voi perustella jäsenmaan sisäisen oikeusjärjestelmän aikatauluilla.

Suomi sai lintudirektiivin toimeenpanosta virallisen huomautuksen ja perustellun lausunnon jo vuonna 1998.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.