Mainos

Suomi ei lämpene verovapaan kaupan jatkamiselle

Suomi vastustaa Ranskan tekemää ehdotusta keskustella vielä kertaalleen verovapaan kaupan jatkamista Kölnin huippukokouksessa 3.-4. kesäkuuta.

Ranskan valtiovarainministeri Dominique Strauss-Kahn teki asiasta esityksen Britannian tuella tiistaina pidetyssä valtionvarainministerien kokouksessa. Suomalaisen EU-virkamiehen mukaan esitystä vastusti puolisen tusinaa jäsenmaista, niiden joukossa Suomi, Tanska, Hollanti ja Italia.

Käytännössä tämä merkitsee sitä, että verovapaa myynti lento- ja laivaliikenteessä päättyy 1. heinäkuuta suunnitelmien mukaan. Päinvastainen päätös vaatisi täyden yksimielisyyden 15 jäsenmaan kesken. Painostus verovapaan myynnin puolesta jatkui myös tiistaina Brysselissä, EU:n komission tuntumaan oli ripustettu seitsemän metriä korkea plakaatti, jossa varoitettiin päätöksen seurauksista työttömyydelle.

Kölnin huippukokouksessa EU-maiden johtajien on määrä hyväksyä laaja työllistämissuunnitelma Euroopalle. Verovapaan kaupan puolestapuhujat pitivät ironisena sitä, että samaan aikaan tuhotaan kukoistava ala, joka työllistää 140000 ihmistä EU-maissa. Suomea päätös ei koske yhtä lailla kuin muita EU-maita, sillä Ahvenanmaan ja Viron kautta kulkeva lauttaliikenne voi harjoittaa edelleen verovapaata myyntiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.