Mainos

Suomi ei hyväksy komission eläkepakettia

Suomi ei hyväksy EU:n komission esitystä 50 vuotta täyttäneiden virkamiesten pääsemisestä varhaiseläkkeelle. Komissio esittää viikonloppuna Brysselissä kokoontuvalle budjettineuvostolle, että 600 sen 50 vuotta täyttänyttä virkamiestä voisi siirtyä varhaiseläkkeelle edellyttäen, että heillä on takana 10 vuotta palvelusta komissiossa.

Hallituksen EU-ministerivaliokunnan keskiviikkoisen päätöksen mukaan Suomi voi hyväksyä varhaiseläkkeen ikärajaksi 55 vuotta 15 vuoden palvelun jälkeen ja eläkeprosentiksi korkeintaan 65. Komission esittämä varhaiseläke on 70 prosenttia palkasta. Monen korkeasti palkatun virkamiehen kohdalla varhaiseläke nousisi useisiin kymmeniin tuhansiin markkoihin, jopa yli 50000 markkaan kaikkein korkeimmilla virkamiehillä.

Komissio on nimittänyt näitä eläkkeelle haluamiaan virkamiehiä "kuolleiksi oksiksi". Nimitys on herättänyt paljon närää virkamiesten piirissä. Suomalaisia virkamiehiä ei ole näiden 600 "kuolleen oksan" joukossa.

Budjettineuvosto kokoontuu Brysselissä perjantaina. Suomea ministeritapaamisessa edustaa ministeri Suvi-Anne Siimes Komission esitys EU:n vuoden 2002 budjetiksi nousee ensimmäistä kertaa yli 100 miljardiin euroon (n. 600 miljardia markkaa). Esityksen loppusumma on 100,4 miljardia euroa. Budjettineuvosto käsittelee loppuviikon kokouksessaan ensimmäistä kertaa komission esitystä. Lopullisesti budjetti hyväksytään vasta Strasbourgin parlamentin joulukuisessa täysistunnossa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.