Mainos

Suomi edelleen maailman vähiten korruptoitunut maa

Suomi on edelleen maailman vähiten korruptoitunut maa ja Bangladesh korruptoitunein. Asia selviää Transparency International -järjestön tiistaina julkistamasta raportista.

korruptio, rahanpesu

Transparency International- järjestön raportissa on vertailtu 133 maata. Suomen jälkeen kakkossijalle sijoittui Islanti. Kolmostilan jakoivat Tanska ja Uusi-Seelanti ja viitostilalla oli Singapore. Muista pohjoismaista Ruotsi oli kuudes ja Norja kahdeksas.

Pohjoismaiden lisäksi listalla pärjäsivät hyvin suurin osa Länsi-Euroopan maista, Australia, Yhdysvallat, Israel ja Japani. Bangladeshin jälkeen listan kehnoimmat maat olivat Nigeria, Haiti, Burma ja Paraguay. Kärjen järjestys tämänvuotisella listalla oli lähes identtinen verrattuna viime vuoden listaan. Suomi oli viime vuonnakin maailman vähiten korruptoitunut maa. Sen jälkeen seuraaville kärkisijoille sijoittuivat jaetuksi kakkoseksi Tanska ja Uusi-Seelanti, Islanti kolmanneksi sekä Singapore ja Ruotsi neljänneksi.

Bangladesh menestyi kehnosti myös viime vuonna, sillä se jäi tuolloinkin listan jumboksi. Tänä vuonna tutkimus tehtiin 133 valtiosta, kun viime vuonna tutkimuksessa osallistui 102 maata.

Transparency International -järjestön puheenjohtaja Peter Eigen kehoittaa teollisuusmaita lisäämään tukeaan niille kehittyville maille, jotka aktiivisesti pyrkivät pääsemään eroon korruptiosta. Eigen toivoo myös kehitysmaiden johtajia ryhtymään korruption vastaisiin toimiin, mutta jatkoi näiden valtioiden tarvitsevan juuri niille räätälöityjä apupaketteja.

-Tämän lisäksi avustajamaiden ja kansainvälisten rahoitusjärjestöjen tulisi ottaa tiukempi linja. Korruptoituneiden hallitusten tukeminen olisi lopetettava ja lahjuksia maksavien kansainvälisten yhtiöiden olisi jouduttava mustalle listalle, Eigen kiteytti.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.