Mainos

Suomi avustaa Mosambikin tulvien uhreja

Suomen ulkoministeriö on myöntänyt 300000 markkaa humanitaarista apua Mosambikin tulvauhrien auttamiseen. Apu menee perille Suomen Punaisen Ristin kautta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhteisen liiton (IFRC) avustusohjelmaan.

IFRC:n ohjelmassa on tarkoitus keskittyä etenkin vesi- ja jätevesihuoltoon. Rajujen rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat tehneet suurta tuhoa helmikuussa katkomalla esimerkiksi teitä, rautateitä ja rajanylityspaikkoja sekä murtamalla patoja. Koska myös vesijohtoverkostot ovat useilla alueilla vaurioituneet, suurimpia ongelmia on puhtaan veden saaminen. Tilannetta pahentaa koleraepidemia.

Ulkoministeriön saamien tietojen mukaan kuolonuhreja on ainakin 150 ja arviolta 600000 ihmistä on menettänyt kotinsa ja omaisuutensa. Tiedot kuolonuhrien määristä ovat kuitenkin toistaiseksi epävarmoja. Joissakin osissa Mosambikia tilanne on pahenemassa, koska maan rannikolle saapuneen pyörremyrsky Elainen odotetaan tuovan uusia rankkasateita.

Mosambik kuuluu Suomen kahdenvälisen kehitysavun päävastaanottajamaihin. Maassa on myös meneillään lukuisia Suomen rahoittamia kansalaisjärjestöhankkeita. Aiemmin Suomi on antanut Mosambikille humanitaarista apua miinanraivaukseen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.